het-team

Jij en Wij

De Kresj is geopend sedert september 1993, gevestigd aan de Cimbalenstraat 58 te Caberg, Maastricht. Na 20 jaren op dit adres gezeten te hebben, zal De Kresj medio september 2012 intrekken in een volledig VERNIEUWDE LOKATIE aan de Rondostraat 37-39 te Caberg!

Aan de inrichting hebben we veel zorg besteed. In De Kresj moeten kinderen en ouders zich thuisvoelen. Door de inrichting laten we weten dat het hier fijn en vertrouwd is, dat het veilig is om op ontdekkingstocht te gaan, en dat een kind zich ook evt. kan terugtrekken als het dat wil!

De Kresj biedt de kinderen een 'schat' aan gedifferentieerd speelgoed, dat belangrijk is voor de motorische, zintuiglijke en cognitieve ontwikkeling.

Meubels en gebruiksvoorwerpen zijn speciaal voor kleine kinderen ontworpen.

Binnen De Kresj ligt, naast lichamelijke verzorging, een sterk accent op de pedagogische begeleiding en stimulering van de ontwikkeling van uw kind.

Evelien en John Tilli zijn ook hier het vaste BASIS-TEAM.....en hopen ook de komende 20 jaren met VEEL PASSIE, ENTHOUSIASME en PROFESSIONALITEIT alle huidige kinderen en toekomstige kinderen ( en ouders/verzorgers ) een fijne BASIS te bieden. En nog een heleboel extra’s naast jullie gezinsopvoeding.

Alle teamleden bij De Kresj zijn in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag ( VOG ) en ze beschikken over de voor de werkzaamheden passende beroepskwalificaties zoals in de CAO Kinderopvang is opgenomen.

Kinderdagverblijf De Kresj heeft geen mogelijkheden tot de inzet van Pedagogisch Medewerkers in Ontwikkeling ( PMIO ).

In ALLES proberen we de kinderen te laten merken, dat:

  • zijn/haar aanwezigheid op prijs gesteld wordt, “ kijk ik mag er zijn” dit betekend dat een kind kan verwoorden wat het voelt, wil, doet en als het lukt om anderen naar haar/hem te laten luisteren ( EMOTIONELE COMPETENTIE )
  • elkaars eigenheid gerespecteerd wordt
  • er vertrouwen is in elkaar, “ kijk we doen het samen” dit is een allesomvattend thema bij alles wat we doen, bij alle gezamenlijke activiteiten ( SOCIALE COMPETENTIE )
  • er vriendelijk en behulpzaam met elkaar wordt omgegaan, er rekening gehouden wordt met elkaar
  • geprobeerd wordt elkaar te begrijpen
  • je door te spelen.....komt tot leren, “ kijk ik doe dit,....en dan gebeurt er dat/ik ontdek dat” ( COGNITIEVE COMPETENTIE )
  • “ je (jullie) altijd op ons kunt bouwen, altijd, we zullen er alles aan doen om het aan ons geschonken vertrouwen waar te maken.....jullie inspireren ons, kind en ouder, hopelijk kunnen wij die inspiratie op een andere manier aan jullie weer teruggeven.....dan is de cirkel rond”

site by FINWIZE - powered by FinCMS